Ja, vi har en fullstendig guide for hvordan alt fungererer som ligger på hytta, sammen med turtips. Den finnes i både engelsk og norsk utgave.
Ja, det er 12V strøm, som i en bil, men ikke 220V som i et vanlig hus. Laptopen din bør ligge igjen hjemme. Forøvrig er det radio, cd-spiller, usb-ladere til telefoner, m.m. Strømmen kommer fra et solcellepanel. Vinterstid kan det bli smått med lading og da bør man lade batteriene via Honda-aggregatet som står i boden.
Vi har en frostfri tank under hytta, og så lenge det er vann i den er det vann i springen.

Går den tom må man ned til vannkanten og hente vann i bøtter. Heldigvis er det bare 7m fra hytteveggen :-) Vinterstid må man hakke/bore hull i isen.

Si også fra til meg om at tanken er tom når oppholdet er over så jeg kan fylle på tanken. Vannet er godt og kan selvsagt drikkes.

Vi har kjøpt et Cinderella gasstoalett som har samme komfort som du er vant med hjemme. Alt blir brent til aske, luktfritt og stille. Eget toalett til tiss.

Det er mye enklere med bil, men det går an å bruke kollektivtransport. Anbefaler tog+buss fra Oslo-Hønefoss-Åmot-Eggedal, ca 2t 50m (vs 2t med bil). Jeg ville tatt taxi opp på fjellet til parkeringsplassen for å spare meg for 1,5-2t gåing. Er dere flere ville jeg bestilt minibusstaxi på forhånd (ca 500kr).

Jeg har lagt inn noen lenker på kartsiden med både kart fra bygda til fjellet, samt forslag til transport Oslo-Eggedal. Anbefaler EnTur, forøvrig.

Nei, det er 45 min på ski eller på beina fra parkeringsplassen. Se kartsiden. Vinterstid kan man bli kjørt inn på snøskuter.
Ja, du kjører inn bomveien til Bjørnerudsæter (45 kr kontant eller Vipps til 95488502) og fortsetter til fellesparkeringen, 100m før veien slutter. Se kartsiden.
Ja, det er dusj, men det er noen praktiske begrensninger ... Det innebærer at man må koke opp mye vann på forhånd, blande til passe temperatur i 10l bøtter og dusje veldig kjapt, spesielt om man er flere personer, men det går absolutt an. Sjeldent man gidder det på en helgetur, men i påsken blir det alltid en dusj :) Anbefaler å ta med to håndkleder per person, ett bittelite til kroppsvask etter tur (kok opp en kjele vann og ha i vasken), og ett til å tørke kroppen med. Ingen grunn til å lukte hest :)
9. Dobbeltseng (2), gjesterom med køyeseng (2) og sovesofa (1), todelt hems med 2+2 madrasser. Plass til flere barn.
Det er inkludert.
Mange. Det er en stekeovn som går på gass. Den funker fint til brødbaking og alt annet. Det er også gassbluss for kjapp matlaging, i tillegg til en stor vedfyrt ovn som både har ovnskammer man kan steke stek i og store overflate man kan koke opp flere kasseroller samtidig.
Kniver (ikke de skarpeste, men vi har knivskjerper!), fjeler, stekepanner, kasseroller, jerngryte og vaffeljern.
Når jeg setter garn får jeg masse sik og noen få ørret, men jeg kan desverre ingenting om stangfiske. Du trenger fiskekort, men det kan du kjøpe via appen Angler ID! Du kan også kjøpe fysisk fiskekort i turistinfoen i Eggedal. I Eggedal får man også kjøpt mark (også i Solbua i Prestfoss).
Det er dessverre dårlig med fiskeutstyr. Vi får kanskje forbedret dette ila vinteren 2019/2020.
Nei, dessverre, men det finnes mange i områdene rundt. Denne siden har mange relevante kameraer (blant annet Tempelseter og Gråfjell), og Høgevarde hyttefelt har også noen.
Ja, kan bli kjørt inn fra Tempelseter, som er utgangspunktet for løypemaskinene, så lenge det er nok snø (typisk sent desember). Anbefaler dette spesielt om man har mye å bære på. Jeg setter deg i kontakt med en løyvehaver. Kostnad ca 800kr hver vei.
Ikke helt fram til hytta, men halve veien. De oppkjørte løypene er under ti minutter rolig skigange fra hytta. Se kartsiden for løypestatus m.m.
Vinterstid anbefaler jeg de som ikke har vært på hytta før å benytte seg av snøskutertransport. Det blir tidlig mørkt og det er greit å ha snøskuterspor å følge (om det ikke er plass på sleden).
Mest sannsynlig er det gass på gassflasken, men ventilen er ikke satt ordentlig på. Plasthetten på gassflaska tas av når man forlater hytta. De må settes på plass igjen ved ankomst, men om de ikke sitter riktig kommer det ingen gass. Du skal du kunne løfte flaskene etter hetta - faller den av satt den ikke riktig.
Plasthettene som skal sitte på gassflaskene kan være litt vanskelige å få på. Du må bare bruke nok kraft på tomlene når du trykker hetta ned.
Ja, det finnes både krydder, mel, pasta og hermetikk man kan bruke der inne, men vi har ikke en oppdatert indeks. Du kan være ganske sikker på at det er nok salt og kanel :D
Du må ta med mat, sengeklær og håndkleder. Anbefaler at alle har med _to_ håndkleder; ett lite for kroppsvask og ett til å tørke kroppen med. Andre anbefalinger er: